Anton Ewalds gick direkt till Mello Finalen den 13 mars  med sin  låt  “A new religion”

På frågan om han kommer du från en musikalisk familj svarar han :
-”Det skulle jag inte påstå. Min pappa spelade i ett punkband när han var yngre. Mer musikaliskt än så blir det inte. ”
-Musiken har alltid talat till mig på ett bra sätt. Jag började spela gitarr när jag var 12-13 år. Jag spelade mycket i tunnelbanorna i Stockholm som gatumusikant, när jag var 14-15.
Men jag har också alltid varit dansare och jobbat med det. När jag var 18 år så var jag med i Mello som dansare bakom Andreas Lundstedt , efter det samtalet ringde de från Universal Music och frågade om jag kunde sjunga. Jag svarade ärligt att jag hade aldrig sjungit professionellt men jag var inte tondöv. Året efter var jag med I Melodi-festivalen för första gången.

Hur kändes det att bli utnämnd till en av världens mest talangfulla dansare av MTV.

-“En otrolig känsla, det är bara att tacka och ta emot. När jag var yngre så var det MTV jag tittade på. MTV var anledningen till att jag började dansa.”

Vad har du för relation till melodifestivalen ?

Första gången jag syntes i Mello var 2009 då jag var dansare i artisten Velvet låt ”The Queen”. Jag har även dansat med Andreas Lundstedt, Danny Saucedo och Eric Sade.
Dessutom har jag koreograferat Wiktorias nummer Save me . Sedan så har jag såklart tittat väldigt mycket på Mello med mina föräldrar när jag var yngre.

Foto: Brian Jamie

 

Kan du berätta lite om din final låt New religion

Låten handlar om den kärleken och magin som uppstår när två brustna och ärrade hjärtan möts . Jag tror många kan relatera till det på något sätt. Alla människor har har varit med om något trauma och bär med sig ärr på något sätt. A new religion blir en metafor för den kärleken som dessa två nyförälskade personer upplever.

Du har ju verkligen hittat den stora kärleken. Hur träffades ni ?

Vi träffades på Instagram. Victoria skickade ett med-delande på 4 ord ”Can i keep you”, och jag svarade Sure med en smiley. Sedan den dagen har vi inte slutat prata. säger han och skrattar . Nu har vi snart varit gifta i 4 år. Jag gifte mig med Victoria 2017 i Oscarskyrkan i Stockholm.

-“I slutet på 2017 flyttade vi till USA. Tidigare hade jag ansökt om ett artist visum som blev accepterat strax innan jag gifte mig. Då kändes det som ”it was ment to be”. Först bodde vi i Los Angeles i 7 mån. Sedan flyttade vi till Miami.”

Foto: Brian Jamie

Vad är det bästa med att bo i Miami

Jag bor ju på Miami Beach, 200 meter från stranden. Det är något exotiskt med det, som jag verkligen tycker om. Vi som svenskar är inte vana vid att ha tillgång till stränder och sol på det sättet. Att kunna bo på stranden. Svenskar får uppleva den känslan när de åker på semester, men att kunna bo så nära stranden är en grym känsla.
Jag älskar att gå ner till vattnet och springa längs med stranden i 1,5 timme. Om jag måste välja en sak med Miami så är det stranden.

Hur skiljer sig arbetslivet i Miami från Sverige som dansare, modell och sångare ?

De största skillnaderna är att det är extremt mycket svårare att lyckas i USA, eftersom USA är ett gigantiskt land, med otroligt mycket konkurrens.

Man måste jobba minst dubbelt så hårt i USA som man gör i Sverige, men lyckas man, får man mycket mer betalt än i Sverige. De behandlar en som en superstar även om man inte känner sig som en. De är väldigt måna om en . Alla är ganska återhållsamma i Sverige, de är inte lika ”galna”, som de är i USA. Det är nog de största skillnaderna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.