13.9 C
Sweden
lördag, juli 23, 2022
More

  Latest Posts

  James Caan blev 82 år mest känd för rollen som Sonny Corleone i Gudfadern

  James Caan, den amerikanska skådespelaren känd för sin roll som Sonny Corleone i maffiaposet The Godfather, samt en rad nyckelfilmer på 1970-talet, har dött 82 år gammal.

  Nyheten släpptes av hans Twitter-konto på torsdagen. Ett uttalande löd: “Det är med stor sorg som vi informerar dig om Jimmys bortgång på kvällen den 6 juli. Familjen uppskattar utgjutandet av kärlek och innerliga kondoleanser och ber att du fortsätter att respektera deras privatliv under denna svåra tid. ”

  Ökänd för en helveteshöjande festlivsstil, skar Caan en bit genom Hollywood på 1970- och början av 80-talet, innan han plötsligt slutade med skådespeleriet och för vad skådespelaren beskrev en “ganska läskig period” som försvann från allmänhetens syn, innan han skapade en comeback i slutet av 1980-talet, vann beröm för filmer som Misery, The Yards och Elf.

  Caan föddes 1940 i Bronx, New York City, son till en kosher slaktare. Caan var angelägen om att inte följa sin far in i kötthandeln och siktade först på en karriär som fotbollsspelare, men blev intresserad av skådespeleri efter att ha studerat vid Hofstra University i delstaten New York – där han träffade den framtida kollaboratören Francis Ford Coppola. Caan gick sedan med i Neighborhood Playhouse School of the Theatre; hans första betydande skådespeleri var en liten roll i 1961 års Broadway-produktion av Blood, Sweat and Stanley Poole, en pjäs från andra världskriget av William Goldman och hans bror James.

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.