SOMMARVÄRME I ROM UNDER VINTERN

0

 

I Italien blir det inte vargavinter och det blåser aldrig en isande kall nordanvind som i Sverige

När det är vinter i Rom kan du räkna med att det är 14 grader. Då svenskar sitter på  uteserveringen på våren då det är 15 grader med filtar så kommer den italienska vintern att kännas som svensk höst

Julen inleds den 8:e december då alla familjer klär granen och tar fram julkrubban och julen avslutas den 6:e januari då den gamla damen ”Befarna” kommer med godis till alla snälla barn och kol till de som varit elaka. Man kan då köpa godis som liknar kol under denna period och lägga i barnens strumpa. Under hela julen så finns en julmarknad på Piazza Navona där ni kan köpa julkrubbor, godis och presenter.

SOLAR VID SPANSKA TRAPPAN 10 DECEMBER

Två fantastiska dagar väntar på mig i Rom.

Jag åker  med Ryan Air på luciamorgonen och anländer vid lunch.  Fredagsmys och Lucia i Rom, kan det bli bättre. Hela helgen till Julshopping. Åker hem 17.20 på söndagskvällen och sover i min egen säng. På jobbet igen på måndag morgon. En fantastisk helg !

Det kostar 900 retur  (den faktiska kostnaden är 600 kr men den svenska valutan är i botten så du får lägga till 50 % i valutatillägg dvs 300)

Länk : På Expedia.se  bokar jag Hotell Julia två nätter för 886 kr . Enkelrum i centrum.  5 min till Fontana di Trevi, 10 min till Spanska Trappan.

När du bokar din biljett skall du först skaffa ett Ryan Air konto med din emailadress och ett eget lösenord. Använd inte facebook inloggning då det binder dig till ditt fb konto. När du har ett konto slipper du en massa tillägg som de lurar på folk som inte orkar skaffa ett privat konto. T.ex så finns det en ruta där du skall betala med fast växelkurs. Det gör resan 50 kr dyrare. Du skall tacka nej till allt som kostar pengar. Klicka hela tiden i den gula rutan där det står fortsätt. Var mycket mycket noga med att du inte betalar mer än priset som står i den gula rutan.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.