LILL LINDFORS SPELAR ROLLEN SOM ANASTASIAS FARMOR, ÄNKEKEJSARINNAN.

0

Nu är det klart att den folkkära sångerskan och skådespelaren Lill Lindfors spelar rollen som Anastasias farmor, änkekejsarinnan.

Det blir ett kärt återseende med operahuset där hon för precis 20 år sedan spelade Liliane La Fleur i musikalen Nine. 

Höstens stora musikal 2022 på Malmö Opera blir Sverigepremiären på Anastasia, baserad på den animerade filmen med samma namn. Titelrollen har Tuva B Larsen och som hennes trogne beundrare Dmitry syns Andreas Weise. Anastasia har premiär på Malmö Operas stora scen 2 sept 2022. Biljetterna släpptes 9 dec kl 12.

Tuva B Larsen, är musikalartist från Rennebu i Norge. Hon har tidigare medverkat i föreställningar som Så som i himmelen på Oscarsteatern i Stockholm. På Malmö Opera har hon medverkat i bland annat Kinky Boots och Spelman på taket.  

Andreas Weise slog igenom i Idol 2010. Han har sedan dess utvecklats till en musikalisk mångsysslare – sångare, låtskrivare, underhållare och programledare. 2016 debuterade han som musikalartist i Malmö Operas succé Kinky Boots, där han spelade Charlie Price. 

Det konstnärliga konceptet är utvecklat av Elisabeth Linton. Då Linton tillträder som chef för Det Kongelige Opera i Köpenhamn sommaren 2022, kommer regin genomföras av Johanna Hybinette. 

Myten om Anastasia visade sig vara just en myt, då de återstående kvarlevorna av tsarfamiljen upptäcktes och DNA-testades 2007. Anastasia dog tillsammans med sin familj natten mellan 16 och 17 juli 1918.  

När den ryska tsarfamiljen Romanov avrättades 1918 i efterdyningarna av den ryska revolutionen, spreds snart rykten om att den yngsta dottern Anastasia skulle ha överlevt blodbadet och flytt.

Den fantasieggande berättelsen om den överlevande tsardotterns öde blev en animerad film 1997. Tjugo år senare blev den en musikal på Broadway. Denna får nu Sverigepremiär på Malmö Operas stora scen 2 sept 2022.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.