Charlie i Chokladfabriken är en Lyckad familjeunderhållning

0

Charlie bor med sin mor och sina mor och farföräldrar i ett litet hus. Det enda han önskar sig på sin födelsedag är att vinna en Guldbiljett som gömmer sig i en av Willie Wonkas choklad.

På sin födelsedag får han en chokladkaka av sin mor och med tindrande ögon ögon öppnar han omslagspappret ,för att besviket konstatera att den innehåller ingen Guldbiljett.  Han försöker hålla masken och tacka för sin present, men hans mor ser att han är förkrossad.
Nästa dag går han ner till Konfektyrhandlaren , då de brukar ha kul tillsammans. Väl framme visar det sig att Konfektyrhandlaren, är på väg hem då han sålt slut på allt slik. Alla skumfiduser och Wille Wonka choklad är slut. Handlaren ger Charlie uppdraget att städa upp utanför godisaffären mot en mindre slant. När handlaren lämnat affären ser Charlie att det ligger en 50 lapp bland skräpet . Hurra !
Charlie får syn på Svarthandlaren som säljer Wille Wonka dyrt för de som blev utan . Charlie köper en av de åtråvärda kakorna för 50 kr. För sent upptäcker Svarthandlaren att Charlie fick hans egen chokladkaka och försöker jaga fatt på Charlie men han hinner undan. Med hjärtat i halsgropen öppnar Charlie den hett efterlängtade kakan. När omslagspappret glider åt sidan ser han äntligen sin hett efterlängtade Guldbiljett. Nu är han redo för det stora äventyret i Wille Wonkas choklad fabrik.

foto:Miklos-Szabo

För att  alla skall komma i stämning så ligger det en chokladbit på alla stolar när vi kommer in i salongen.
Föreställningen är underhållande redan från första minut.  Bertram Hasforth Klem som spelar Charlie  har en omedelbar kemi både med sina skådespelarkolleger och med publiken. Musiken är väldigt trallvänlig och påminner  både om Mary Poppins och Trollkarlen från Oz.

I Rollen som Willie Wonka ser vi Carsten Svendsen. Som vi känner igen från succéerna  Annie Get Your Gun  och The Book of Mormon på Det Ny Teater og Carbaret på Aalborg Teatern. Han fyller ut Willie Wonkas kostym med bravur och visar upp hela sitt register.

Kurt Ravn åter vänder till Östra Gasverksteatern efter framgångarna i Les Miserables och Atlantis och spelar Charlies bestefar. Ravn står lite i bakgrunden men när han har repliker så tar han stor plats.

Foto :Miklos-Szabo

Föreställningen regisseras med fast hand av den Reumertbelönade regissören Rune David Grue. Från 2021 är han även anställd som docent vid Danmarks Scenekunstskole med ansvar för regilinjen. Han har även arbetat på Det Konglige Teater.
Gedigna skådespelare med glimten i ögat, en färgsprakande scenografi och en charmig Bertram Hasforth Klem i rollen som Charlie, gör Charlie och Chokladfabriken till en klockren hit och en underbar familjeunderhållning. Musikalens sensmoral : Det ordnar sig alltid för snälla barn.

 

Trailer till föreställningen >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.