13.9 C
Sweden
fredag, juli 22, 2022
More

  Latest Posts

  Maja Francis debutalbum “A Pink Soft Mess” ute nu

   

  Maja Francis  släppte nyligen singeln “PMS Party”.

  Låten var den fjärde singeln från hennes första egna album “A Pink Soft Mess” som släpps idag den 24 september på RMV Grammofon. På albumet återfinns även de tidigare släppta singlarna “Anxious Angel”, “Tiny Tornados” och Kate Bush covern “This Womans Work”.

  – Här är hon, min pink soft mess. Min debutskiva å min baby. Ta gärna hand om henne nu när hon inte längre bara är min utan också din. Hon är känslig och stark, en trasig bokmärkesängel som gråter med ena ögat och skrattar med andra. När som helst som du behöver henne finns hon där, allt du behöver göra är att lyssna…  säger Maja.

  Maja Francis beskrivs ofta som en ”emo Dolly Parton”. Hennes känsla och sound är säreget, känslosamt och personligt och resultatet av en mängd starka inspirationskällor, erfarenheter och samarbeten.“A Pink Soft Mess” är inspelat och producerat av Johannes Runemark och David Wikberg tillsammans med Maja. Albumets titelspår är “Mama” som är en personlig låt skriven till hennes mamma. Låten är även ett samarbete med Johanna och Klara Söderberg från kritikerrosade First Aid Kit.

  – Den här är till mamma för alla gånger hon hållit mig, tröstat mig, torkat mina tårar… och hur jag vill göra samma för henne. Nu när jag är vuxen förstår jag så mycket mer om hennes mörker och vad hon behövt deala med, och jag ser så mycket av mig själv i henne. Det är både vackert och smärtsamt att känna en så intensiv, evig och komplex kärlek för någon… Och jag kände att jag bara va tvungen att skriva en låt om det. Med mig som gäster fick jag också mina fina vänner och två av mina favorit röster, Klara och Johanna (First Aid Kit), så lyxigt!, berättar Maja.

  Lyssna på Majas debutalbum “A Pink Soft Mess” här.

  Maja Francis debuterade på RMV Grammofon sommaren 2020 med en egen version av Kate Bush’s ”This Womans Work”. I höstas kom uppföljaren ”Anxious Angel” som fick stor uppmärksamhet genom Netflixserien ”Kärlek & Anarki”.
  I samband med det peakade “Anxious Angel” på Shazams topp 100-lista i både Frankrike och Tyskland, samt topp 50 i alla de nordiska länderna. Både “Anxious Angel” och “This Womans Work” fick stort utrymme i svensk press och TV i program som TV4 Nyhetsmorgon, SVT Morgonstudion, Jills Veranda och Allsång på Skansen. Tillsammans har de streamats över 3 miljoner gånger på Spotify. Maja inledde 2021 med att släppa singeln ”Tiny Tornados” och följdes upp under våren av låten “PMS Party” som firades med en digital releasefest och spelning på hennes egen Instagram.

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.