Efter några inledande singlar släppte slutligen Malmöbaserade Spunsugar sitt furiösa debutalbum “Drive-Through Chapel” 2020

 

Det följdes upp tidigt 2021 med den flamboyanta singeln ”(You Never) Turn Around”. Idag är de tillbaka med ny musik i form av EP’n “Things That I Confuse”. 4 låtar fullproppade med ilska, manipulation, attachment-svårigheter och kärleksmissförstånd, allt insvept i ljuvliga melodier och svepande ljudlandskap, dvs bara bra saker…

Spotify: http://open.spotify.com/album/7C13izEcIGHTS4OH7WL7Q2
Bandcamp: https://spunsugar.bandcamp.com/album/things-that-i-confuse
Lyssna: https://li.sten.to/Spunsugar-ThingsThatIConfuse

Låtarna på “Things That I Confuse” skrevs till viss del sig själva i en rasande takt.

Ändå har det aldrig låtit mer Spunsugar än såhär. Det är fortfarande lika nostalgiskt som nyskapande. De fyra låtarna består av två lite popigare, avskalade låtar och två som fullt anammat hårdheten och oljuden som bandet gjort sig kända för. Denna gången finns där en rivig lofi-känsla i ljudbilden. Referenser till giallo och japanska filmmonster lyfter teman om nära relationer, trauma och ånger som håller en vaken på natten. Allt är genomtänkt, blottat och tillför något. Inget fluff för sakens skull, varenda ton och sekund har en mening.

Foto: David Möller

Av Independents Roisin O’Connor har de jämförts med Joy Division, Duran Duran och The Cure. Vissa andra skulle snarare hävda Curve, Swervedriver eller Ringo Deathstarr. Själva beskriver de sig som ett alternativt rockband som vill vara ett shoegazeband men som snarare låter som ett metalband som gör covers av poplåtar. Oavsett vilket råder det inga tvivel om att Spunsugars musik lämnar få oberörda när de fortsätter utmana gränserna för vad dagens gitarrdrivna post-punk kan vara.

EPn är producerad av Joakim Lindberg i Studio Sickan och mastrad av Magnus Lindberg i Redmount Studios. Alla låtar är skrivna av:

Elin Ramstedt – Sång och gitarr
Cordelia Moreau – trummaskinist, gitarr, kör
Felix Sjöström – bas, kör

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.