Musse & Helium: ”Misstaget” som sålt över en miljon böcker

0

Böckerna om Musse & Helium har sålt i över en miljon exemplar, bara i Sverige. Under 2021 låg samtliga sex kapitelböcker på topp 20-listan över årets mest sålda barnböcker. Universumet kring de två mössen har också expanderat till andra länder och resulterat i ett flertal olika produkter och musik. Förhandlingar kring filmrättigheterna pågår.

Författaren Camilla Brinck arbetade som låtskrivare och DJ under 2016 då rösterna till karaktärerna Musse & Helium blev till – av misstag. En felvridning på ett ljudreglage som skulle ställa om Camilla Brincks röst till en mansröst blev startskottet till ett universum där två möss tar med läsaren på spännande äventyr och magiska upptäckter i färgsprakande miljöer.

─ Det känns otroligt kul och overkligt att vi har sålt över en miljon böcker! Min vision är att sprida magi, glädje och livskunskap till så många barn som möjligt. Men det känns helt ärligt som att jag bara åker med på Musse & Heliums framgångsresa som nu är på väg ut i världen för att möta och förgylla fler barns liv. Jag är bara så ödmjukt tacksam över att får vara med om allt detta, säger författaren Camilla Brinck.

Serien består i dag av sex kapitelböcker samt flera bilderböcker, ljudböcker och aktivitetsböcker. Den sjunde kapitelboken, ”En oväntad vändning”, kommer ut på Bonnier Carlsen i juni i år.

─ Det är fantastiskt att se hur Musse & Helium-böckerna älskas av läsare, föräldrar och lärare! Att åstadkomma ett sådant enormt genomslag på bara några år är imponerande. Musse & Helium sprider verkligen läsglädje i en tid då det ofta talas om att barn läser mindre. De har gjort underverk för att väcka barns läslust, säger Ulrika Caperius, förläggare på Bonnier Carlsen.

Först ut att publicera berättelser om Musse & Helium var Storyside som gav ut ljudböckerna med start 2017.

─ När Camilla först presenterade Musse & Helium för oss blev vi helt golvade av hennes kreativitet och fantasi. Det har varit en fröjd att vara med och skapa de magiska ljusäventyren och vi är stolta och glada över att Musse & Heliums fortsatta framgångar, säger Cecilia Fredriksson, förläggare på Storyside.

De fyra första kapitelböckerna i serien gavs ut av B. Wahlströms bokförlag.

─ Vilken otroligt häftig resa Camilla och mössen har gjort! Vi är så glada över att vi fick följa med från början, säger Louella Bergman, förläggare på B. Wahlströms.

_________________________________________________________________________

OM CAMILLA BRINCK

Född och uppvuxen utanför Stockholm var Camillas val av yrke självklart – något kreativt! Förutom att skriva om Musse & Helium har Camilla tidigare jobbat som artist, låtskrivare, producent och DJ. Att skapa för barn tycker Camilla är det finaste som finns. Hon ser fram emot att skriva fler böcker och ljudäventyr, som så många barn som möjligt kan ta del av.

OM BÖCKERNA

Camilla gav ut första ljudboken om mössen Musse & Heliums äventyr 2017 på Storyside och den första fysiska kapitelboken kom i maj 2018 på B.Wahlström och följdes tätt utav ytterligare tre kapitelböcker och flera pysselböcker. 2020 flyttade Camilla och mössen in på Bonnier Carlsen, som gav ut sin första bok om Musse & Helium hösten 2020. Nästa kapitelbok om Musse & Helium ”En oväntad vändning” utkommer 27 juni 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.