Nightmare Alley ett nytt mästerverk från Guillermo Del Toro

0

En ambitiös karnevalsanställd med talang för att manipulera människor med endast några väl valda ord inleder ett förhållande med en kvinnlig psykiatriker som visar sig vara ännu farligare än vad han är.

Bradley Cooper är en mästare på att spela knepiga karaktärer som befinner sig i en på gränsen till overklig , verklighet. Limitless är enligt mig ett mästerverk . Därför är det extra kul att se honom i huvudrollen i Guillermo Del Toros senaste film.
Vi vet inte var han kommer ifrån men han kommer i alla fall fram till en cirkus där han får arbete. Han får en sängplats hos ett par ( Toni Collette och David Strathairn)  som lyssnar med tankeläsning. Det är en helt Galleri av spännande personer på cirkusen. Copper blir förälskad i “Den elektriska damen” , Rony Mara . Han övertygar henne att de borde rymma tillsammans. Copper har nu  lärt sig att bli ett medium av det nu alkoholiserade mediet, Pete , David Strathairn från Bourne filmerna.

Filmen är spännande hela tiden och det är bländande bra skådespelare och otroligt vackra miljöer.
Richard Jenkins som är med överallt , spelar den disfuntionella miljonären Ezra Grindle  på ett helt underbart sätt. Jag minns honom främst som Julia Roberts vän på ett indiskt ashram i “Eat pray and love “.

Cate Blanchett som kan spela i stort sett vad som helst, spelar här en psykiater som förser Cooper med hemligheter som han kan använda i sina shower som medium.
Detta är en film som jag verkligen njuter av. Storyn är verkligen kul och innehåller hela tiden överraskningar. Här är det gediget hantverk som gäller utan digitala effekter och ologiska tankebanor.
Jag förstår att den fick 4 Oscarsnomineringar.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.