Premiär för Kallbadsvecka i Helsingborg

0

Av Sveriges cirka 48 kallbadhus ligger inte mindre än tre stycken i Helsingborg.

Den 31 januari – 5 februari arrangerar de gemensamt den första upplagan av Kallbadsveckan och bjuder in till en weekend eller varför inte en hel vecka i hälsans och välbefinnandets tecken. Vid köp av ett badpass som är entrébiljetten till evenemanget ingår förutom fritt inträde till alla tre kallbadhusen även yogapass, midnattsbad samt olika föreläsningar .Vi gästas  bl.a. av Icewomen, Linda Ahlgren och Linda Vagnelid, som skrivit boken Kalla bad samt världstjärnorna inom saunagus och aufguss; Linda Myrberg, Cristian Rebedau och Pang Ong! Alla har placerat sig i toppen av världsmästerskapet i sauna och de kommer på Pålsjöbaden bjuda på en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Mia Jansson som är anläggningsföreståndare på Kallis och Pålsjöbaden hoppas att såväl nybörjare som redan frälsta tar chansen att hygge sig under en vanligtvis ruggig vintervecka i staden.

– Miljöerna är fantastiska här. Att sitta i värmen och blicka ut över Sundet, med utsikt över Danmarks kust och kunna följa färjorna som går hela tiden är en riktig upplevelse. Helsingborg är ett mecka för kallbad och det ska vi nu fira, säger Mia Jansson. Att kallbada är för vissa en vardagsrutin och för andra ett galet äventyr. Under Kallbadsveckan ska det finnas något för alla . Det går att köpa badpass för antingen tre eller sju dagar, så att även den oinvigde känner sig manad att prova på.

– Det är friskvård när det är som bäst, en perfekt julklapp till någon annan eller en present till sig själv, avslutar Mia Jansson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.