13.9 C
Sweden
lördag, juli 23, 2022
More

  Latest Posts

  Så håller du vikten efter 40 genom att äta mindre

  Mätt betyder gå upp i vikt.

  för 100 år sedan då 80 % av allt arbete var fysiskt så behövde vi äta rejält. Vi gick 5 km till skolan. Vi fick bära in minst 10 kg ved  och 20 liter vatten i bostaden varje dag. Vi hade inte tvättmaskin, frys, mikro eller bil. Du gick eller cyklade. Då mat hade kort hållbarhet fick du äta upp maten fortare. Att äta sig mätt vara också ett sätt att hålla värmen inomhus. Efter en lång arbetsdag då det var mörkt och kallt då var det enda sättet för dig som var analfabet och fattig, att äta dig rejält mätt på potatis. Ni satt i mörkret insvepta i filtar och fick endorfinkickar av matkoman.
  Nu när vi aldrig cyklar eller arbetar fysiskt så är det ett likhetstecken mellan mätt och gå upp i vikt.

  När du beställer mat beställer du en barnportion istället för en vuxenportion. Då restaurangen alltid tänker på miljön och barnens framtid är barnens meny alltid nyttigare än föräldrarnas meny.  Ha med dig ett par pinnar som man äter med i Asien istället för kniv och gaffel. Det är enligt min erfarenhet, mycket svårt att kasta i sig maten när du äter med pinnar.
  Beställ en kula glass, istället för 3 kulor. Jag blir inte mätt på bara en kula är en falllucka . Mätt betyder jag vill gå upp i vikt.
  När du är och fikar delar du och din gode vän på kakan.
  Inte nog med att du håller vikten, du sparar en massa  pengar också .

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.