SANNA NIELSEN TILLBAKA I FUNNY GIRL PÅ OPERAN

0

 

Nu släpper  Malmö Opera biljetter till musikalen Funny Girl. En publikfavorit som får nypremiär nästa vinter.

På grund av publikrestriktioner 2020 var det många som missade Funny Girl. Men nästa vinter kommer Sanna Nielsen tillbaka med sin succéroll som Broadwaystjärnan Fanny Brice. Musikalen är ett riktigt lyckopiller med fart och fläkt, färgsprakande shownummer, dans, humor och kostymprakt.

Det ska bli så roligt att få ta på sig peruk och bli Fanny Brice igen. Jag har saknat henne och den energi hon gav mig. Ser fram emot att få spela henne i denna ljuvliga musikal igen, få sjunga de enorma låtarna och dessutom få komma tillbaka till Malmö och vackra Malmö Opera.” säger Sanna Nielsen.


Funny Girl spelas på Storan 27 januari – 26 mars 2023

Funny Girl är musikalklassikern om den verkliga Broadwaystjärnan Fanny Brices liv. Hon sjöng och dansade på New Yorks glittriga teaterscener i början av 1900-talet.

Många minns Barbra Streisands kultförklarade rollporträtt av Fanny Brice från uruppförandet på Broadway och framförallt från den Oscarsbelönade filmen. Precis som den starka och oberoende Fanny gjorde på sin tid, vände också Barbra på könsrollerna och konventionerna i en värld regerad av män.

Hos oss gestaltas Fanny av Sanna Nilesen, som fick lysande recensioner för sin rollprestation vid premiären 2020:

”Sanna Nielsen fyrar av sin hitparad med gott humör och imponerande kraft”
Dagens Nyheter

”Sanna Nielsen är förtjusande som Fanny, charmig, käck, full av framåtanda.”
Svenska Dagbladet

EN UDDA STJÄRNA

Fanny vill inget hellre än att bli scenartist, men ingen tror på henne. Hon är för lång, för snackig, för mycket. Men med sin charm tar hon alla med storm. När producenterna upptäcker att hon sjunger fantastiskt, och dessutom har komisk talang, börjar hjulen snurra.

Fanny blir storstjärna hos den legendariske Broadwayproducenten Florenz Ziegfeld. Hans ’Ziegfeld Follies’ var storslagna shower som lade grunden till Broadways storhet som musikalscen. Hon inleder ett stormigt förhållande med Nick Arnstein, en världsvan professionell gambler som blir hennes livs stora kärlek. Medan hon gör succé på Broadway går det allt sämre för hans affärer…

MUSIKALERNAS DREAM TEAM

Bakom vår uppsättning står ett rutinerat team som arbetat tillsammans med flera musikaler. Den stora ensemblen regisseras av Ronny Danielsson och koreograferas av Roger Lybeck. Kostymör Camilla Thulin har skapat hundratals sprakande showkostymer och för den storslagna scenografin står Martin Chocholousek.

Dirigent Joakim Hallin leder Malmö Operaorkester genom de många musikaliska örhängena. Hits som People, Don’t Rain On My Parade, Sadie Sadie och I’m The Greatest Star.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.