Skånska operastjärnan Malin Byström sjunger romanser 18 april!

0
malin-bystrom-magnus-svensson

Skånska Malin Byström är en av Sveriges mest lysande operastjärnor, en sopran känd från scener som Metropolitan i New York och Covent Garden i London.

Den 18 april streamar vi en romanskonsert med henne och pianisten Magnus Svensson från vår stora scen.

Sopranen Malin Byström från Helsingborg gör huvudroller på Europas stora operascener och har sjungit på Metropolitan i New York. Hon tog emot Birgit Nilsson-stipendiet 2008 och blev utsedd till hovsångerska 2018, samma år som hon utsågs till Årets kvinnliga sångare vid International Opera Awards.

Vid romanskonserten ackompanjeras Malin Byström av pianisten Magnus Svensson, som i många år fördjupat sig i romansformen. Han är bland annat konstnärligt ansvarig för romansprogrammet på Stockholms konserthus. Magnus Svensson spelar på husets stora Fazioli-flygel, som donerades av Elly Berggren i samband med 75-årsjubileet 2019.

Romansen är den mest komprimerade musikteaterformen som finns, en miniopera med ett helt livs drama komprimerat till tre minuter. Konserten inleds med en avdelning med franska kompositörer: Gabriel Fauré, Henri Duparc, Cécile Chaminade och Francis Poulenc. Efter paus blir det nordiskt tema med några av Ture Rangströms och Jean Sibelius mest älskade sånger.

Köp biljetter här till konserten >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.