Foto : henrikStenberg_Snedronningen

Snedronningen får nypremiär 1 december och spelar fram till lillejulafton 23 december.

Drottning Margrethe, Oh Land och toppkoreografen Yuri Possokhov tolkar H.C. Andersens klassiska saga. Upplev en poetisk berättelse för hela familjen med över 30 dansare, balettbarn och livemusik i Tivolis konserthus.

Vid snödrottningens första kyss fryser Kays hjärta till is, och vid den andra glömmer han allt om Gerda. När Kay försvinner bestämmer sig Gerda för att ge sig ut i världen för att hitta honom. Resan leder henne genom blomsterträdgårdens vackra trädgård, till prinsen och prinsessans påkostade slott – och hon hålls instängd i rånarnas hårda rike.

HenrikStenberg_Snedronningen2021

Alla talar ofta om att befinna sig i nuet och att fånga dagen. När jag ser Snedronningen för andra gången, så slåss jag av att tiden står stilla och vi befinner oss här och nu i denna fantastiska uppsättning. Det är mycket ballet för pengarna. Dansarna byter kostymer och varande i ett rasande tempo. Något som fastnar speciellt i  min trumhinna och på näthinnan är när den kvinnliga huvudrollsinnehavaren Gerda, besöker en indianby. Det är otroligt skickligt gjort . Musiken är suggestiv, rytmisk och sveper in oss i en väv av mystik och äventyr.
Gerda besöker en trädgård och  möter både kråkor och andra djur. Hon ger sig ut på havet och träffar sjöjungfrur. Jag är djupt imponerad över att Snödronningen kan sitta absolut stilla under en så lång tid. Jag trodde från början att det är en docka som sitter på Snedronningens tron med det är en livs levande skådespelare som har på sig en hisnade drottningskrona.

Kay och Gerda är sanslöst skickliga i sina huvudroller .Det är en innerlig kemi mellan dem.  Alla andra dansare rör sig också som maskrosfjun genom luften. De får oss alla att sitta med tindrande ögon och önska att denna magiska stund skall fortsätta ännu några minuter eller gärna timmar.

HenrikStenberg_Snedronningen2021

Fler artiklar on Snedronningen

Drottningen granskar kostymerna till Snedronningen>>

Tivolis Facebook sida >>

Veckotidningens youtube kanal >>

REVIEW OVERVIEW
Snedronningen gör vintermörkret ljusare
Previous articleMalmö Lucias konsert i Limhamn och på Stortorget 13 december
Next articleLisa Miskovsky är klar för melodifestivalen 2022 med låten “Best to Come”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.