Sportlovsresandet ökar kraftigt

0
foto: SJ

Fler barnfamiljer än tidigare väljer tåget under sportlovsveckorna.

Köpenhamn är det resmål som ökar mest, samtidigt som flest reser till Stockholm och Göteborg. Totalt ökar SJs sportlovsbokningar med 13 procent, jämfört med fjolåret.

– Tågresandet ligger i tiden. Att fler väljer tåget beror både på ett ökat intresse för klimatsmarta resor och på att det är ett bekvämt sätt att resa med barn. Många familjer ser tiden ombord som viktig kvalitetstid tillsammans, säger Tobbe Lundell, tf presschef vid SJ. Sportlovsveckorna är här och nu passar många svenska familjer på att ge sig ut och resa. Totalt ökar bokningarna med SJ hela 13 procent under sportlovsveckorna, jämfört med fjolåret. Bland barnfamiljerna som reser med SJ står Köpenhamn för den enskilt största bokningsökningen på hela 73 procent, följt av Åre (+29 procent) och Linköping (+20 procent).

– Det finns många skäl att resa över sundet. En riktig turistmagnet på vintern är Köpenhamns klassiska nöjespark Tivoli, på gångavstånd från centralstationen vilket gör resan väldigt enkel, säger Tobbe Lundell. Sportlovets mest populära familjeresmål är de svenska storstäderna. Stockholm tar hem förstaplatsen på SJs lista, följt av Göteborg och Åre. Bland bubblarna återfinns Malmö och Lund.

– Storstadspulsen fortsätter att locka många resenärer. Tillsammans med ett brett utbud av allt från nöjen och shopping till evenemang och restauranger bidrar både Stockholm och Göteborg till ett ökat resande. Samtidigt är det många som passar på att besöka släkten och vännerna under sportlovet, säger Tobbe Lundell. Tågresan är också ett sätt att umgås med barnen visar SJs Sifo-undersökning. Över hälften av svenskarna (64 procent), som reser med barn på tåget, uppger att mysa och prata med barnen är det de helst gör under tågresan. Att kunna äta ombord på tåget är också en viktig faktor till varför barnfamiljerna väljer tåget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.