13.9 C
Sweden
lördag, juli 23, 2022
More

  Latest Posts

  STAUNING – Dansk Whisky i världsklass

  Staunings Whisky har en påtaglig styrka.
  Det märks att styrkan är på 50 %

  Men samtidigt så är Stauning inte tung eller har en ekfatskaraktär. Den är istället vass och pepprig. Den drar åt det fräscha och rena hållet. Det är inte en mörk whisky. Utan den väldigt ljus, med toner av peppar och citrus istället för åt det rökiga  tunga hållet.
  Stauning doftar även rent. Kall ,stark och vass kan man sammanfatta den. Den har en modern, fräsch skandinavisk smak och doft. De har verkligen lyckats med att få fram den Danska karaktären. Stauning är ingen kopia på en irländsk whisky utan de har fått fram en helt egen smak och doft. Med tanke på att den är 48 % så är den ändå  lätt att dricka.

  Jag trodde att det skulle vara lite bortkastat att ha så här fin whisky i en Irish Coffe. Men det visade sig att det var faktiskt tvärtom, i och med att den var så koncentrerad. Då fanns det mer utrymme för kaffet och grädden. Samtidigt som smaken av den fräscha whiskyn kom igenom. Jag behövde på så sätt inte lika mycket av den. En stor överraskning var dessutom att Stauning inte grumlade  smakerna av farinet, kaffet eller grädden utan allt stod ut . Det blev inte grått. Jag kunde känna både det vita, det svarta och det röda och det gröna.

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.