The Irishman är Årets Julfilm

0

Martin Scorsese har gjort en ny Maffia film värd namnet. Många kan tycka att 3,5 timmar är mycket men är du ett hängivet Scorsese fan så flyger tiden iväg.

Den har även kritiserats för att den med digital teknik försöker göra Joe Pesci och Robert De Niro yngre och att det ser märkligt ut. Jag kan hålla med om att det är vågat att göra om två 80 åringar till 45 åringar .

Men då jag tänker på att dagens biobesökare älskar att se skådespelare som bara är digitala fantasivarelser typ Avengers, så har jag ganska mycket överseende med digitala effekter.
Det är skådespeleri av hög klass när Pesci och De Niro pratar med varandra. De har ett manér och en vokabulär som är otroligt underhållande. De är som klippt och skurna för att spela maffiamän.
Scorsese väver skickligt in verkligheten i hans egen version av vad som hände under 1900-talet. Vi får flyktigt se personer som fanns i verkligheten där en text under dessa personer visar vad deras postion var och när de blev skjutna.

Al Pacino gör ett bra porträtt av Jimmy Hoffa även om det är mycket Pacino i hans porträtt.

Det är även roligt att se när tjurarna stångas och hur Hoffa vägrar att böja sig för maffian. De Niro sitter på två stolar då han är både vän med Hoffa och Maffians Ledare/Pesci.  De Niro får till och med maffialedarens speciella ring som bara den innersta kretsen bär, för att få honom att ställa sig på Pescis sida.

Jag anser att det är en fantastiskt bra film av personer som är proffs när det gäller att berätta maffians historia. I en tid då digitala effekter är mer populärt än gedigna skådisar, styv regi  och ett genomarbetat manus så tar jag tacksamt emot varje film från Scorsese med öppna armar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.