TREDJE TITELN I BÅSTAD FÖR FERRER

0
David Ferrer tar sin tredje seger i Swedish Open och har därmed lika många segrar som Borg och Wilander

Rörd David Ferrer tog första  titeln på över två år

För första gången på länge så kom David Ferrer till Båstad utan att vara egentlig förhandsfavorit. Experttipsen hamnade hos namn som Carreno Busta, Ramos-Vinolas och Pablo Cuevas.

Men när segermusiken pumpade i högtalarna över centercourten och champagnekorken flög i luften så var det 35-årige David Ferrer som höll i Deutz magnumbutelj.

Finalmotståndaren Alexander Dolgopolov hade då slagit ut en forehand i korridoren. Tidigare hade 89-rankade Dolgopolov räddat inte mindre än 6st matchbollar. De som såg ukrainarens upphämtning mot Khachanov i semin på bana 1 under lördagen vittrade ännu en omöjlig upphämtning efter att Dolgopolov låg under med 4-6, 1-5.

Men det blev aldrig något skiljeset. Ferrer överkom sin nervositet och lyckades serva hem andra set och matchen på den 7e matchbollen till 6-4.

Spanjorens 3:e seger i Båstad ( tidigare 2007 och 2012) gör att han nu är uppe i lika många segrar som Björn Borg och Mats Wilander. 

“Jag är rörd. Detta är min första turneringsseger på 2 år. Det har varit en tuff period utan segrar.  Jag har varit här i 10 år och att det är en fantastisk turnering som jag siktar på att komma tillbaka nästa år”.
Vinner han då !  Är han i toppen tillsammans med Magnus Gustafsson som har 4 segrar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.