13.9 C
Sweden
måndag, juli 25, 2022
More

  Latest Posts

  Tvåfaldiga Grammisvinnaren Amanda Gingsburg tog Malmö sommarscen med storm

  Det var ett strålande väder i pildammarna.  prick 19.00 kommer Amanda in på scenen med sitt band.

  Hon menar att hennes mission är att få ut Jazzen i stugorna. Vi behöver mer jazz på radio och i TV menar hon allvarligt. Jag håller med henne.

  Redan från början slår hon an en ton som bevisar att detta som vi får uppleva i kväll är jazz på mycket hög nivå. Mellan låtarna berättar Amanda charmiga anekdoter och reflektioner ur sin vardag som ofta ger upphov till nya låtar. Jag log speciellt åt det faktum att konstnärer eller frilansare som hon väljer att kalla det, kan ligga kvar i sängen medan s.k “vanliga människor” måste masa sig upp och pallra sig iväg till jobbet. Amanda hade även bjudit in en kammarorkester. Jag spann som en katt och kände riktigt hur sommarkänslan infann sig i kropp och själ. Men som Amanda riktigt påpekade. Tiden går fort när man har roligt. Så efter drygt en timme var det dags för henne att sjunga sista låten. Jag känner mig väldigt glad över att någon har velat axla Monica Z:s mantel, då det kräver sin kvinna att jobba som artist. Mycket ensamtid, mycket disciplin och driv.

  2017 var ett händelserikt år för Amanda.

  Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick upp ögonen för henne och en första singel, ”Havsmelodi”, släpptes våren 2017. Efter att ha blivit nominerad till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten kom hon hösten 2017 ut med ännu en singel, ”Flykten från vardagen” som gästades av Nils Landgren. Den 2 februari 2018  släpptes debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

  ”Med en varm och genuin röst bjuder Amanda in lyssnaren till hennes känslovärld, där får du möta både melankoli och en livsbejakande humor.” (2017).

  Den 2:a maj 2018 år mottog Amanda Olle Adolphsons stipendium på 25 000 kronor med motiveringen: ”Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger.”

  källa till biografin >>

  Konserten Välpolerade Jazzpärlor 12 mars 2021>>

  Amanda sjunger på Malmö Sommarscen 10 juli 2022>>

   

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.