USA-auktion för Micael Dahlens nya bok

0

 

En auktion för världsrättigheterna att på engelska publicera den nya boken Sifferdjur av Micael Dahlen och Helge Thorbjørnsen avslutades i onsdags.

Vann budgivningen gjorde Hachette, som kommer ge ut boken samtidigt i USA och i Storbritannien.

Boken Sifferdjur: hur siffrorna styr våra liv åkte direkt upp på de svenska topplistorna då den släpptes i oktober.

Micael Dahlen, till vardags professor på Handelshögskolan i Stockholm, säger:
“Det har varit häftigt att se det starka gensvaret när jag har varit ute och pratat om det här på alla möjliga scener. Alla känner igen sig på olika sätt och får upp ögonen för sånt de inte sett tidigare, med lite förskräckelse och mycket skratt.”

Boken är ett resultat av en mängd nya, innovativa forskningsstudier av Micael Dahlen och medförfattaren Helge Thorbjørnsen, professor i marknadsföring vid Norges Handelshøyskole (NHH).

“Bokens tema har verkligen träffat en universell nerv. Det stora intresset från utländska förlag handlar inte bara om boken i sig, utan om att ämnet över huvud taget pekar på något viktigt”, säger Helge Thorbjørnsen“Siffrornas psykologi och påverkanskraft är något som angår alla. Människor i alla länder drunknar i siffror och de påverkar våra relationer, upplevelser och prestationer.”

Auktionen för s.k. world English rights pågick i en vecka och avslutades i onsdags kväll. Hachette, en av världens största mediekoncerner och näst störst på brittiska bokmarknaden, kommer ge ut boken i översättning på engelska troligen i början av 2023.

“Jag är glad men inte förvånad. Likt Micael Dahlens andra böcker planterar Sifferdjur idéer som inte lämnar dig, som får dig att tänka och göra saker på nya sätt”, säger Tobias Nielsén, förlagschef på Volante som ger ut boken på svenska. “Boken lyckas både vara underhållande, aktuell och forskningsunderbyggd. Det är i sig sällsynt.”

Dessutom kommeri januari 2022 Micael Dahlens bästsäljande bok En liten bok om lycka ges ut i Japan av Sunmark Publishing, det vill säga samma förlag som först gav ut Marie Kondos världssuccé Konsten att städa.

Sifferdjur har även publicerats på norska av Vigmostad & Bjørke med titeln Tallskalle.

Läs bokens förord här.
Läs en intervju med Micael Dahlen: “Jag var tvungen att skriva den här boken”.
Läs en intervju med Micael Dahlen och Helge Thorbjørnsen: “Ta tillbaka makten över siffrorna!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.