13.9 C
Sweden
söndag, juli 24, 2022
More

  Latest Posts

  Italienska Rivieran-Via Reggio

  Två timmars tågresa från Florens ligger Via Reggio (Kungens väg) , en sommarstad med en vidsträckt sandstrand i klass med Falsterbo, Lomma och Miami.

  Här sitter du på uteserveringarna till långt in på nätterna i den ljumma sommarkvällen och njuter av en AperolSpritzer. När jag står och blickar ut över havet får jag vibbar av de bästa ställen på jorden. Monte Carlo, Nice, Key West, Ocean Beach, Rethymno.  Här är verkligen en stad för finsmakare.

  Hela staden ligger längs med strandpromenaden. På vänster sida finns bankomat, supermarket och Hotellet. På höger sida är strandpromenaden och alla butikerna. Mötesplatsen är alltid klocktornet. Mitt över klocktornet ligger banken Casa di Risparmio som har stadens bankomat. Det är smidigast att betala kontant för utgifter under 50. Middagar, drinkar och inköp på Supermarket blir bäst kurs med Visa kort.

  Inklämd i en liten butik ligger Pizzakillen som säljer pizza per vikt. En halv pizza kostar 3 euro, vilket är vad en läsk kostar på baren eller restaurangen. Min favorit är frutti di Mare, med bläckfisk och Musslor. I slutet av maj är det 35 i luften med låg luftfuktighet och 27 i vattnet.

  Att ta med sig Pizza heter Porta Via. Två bitar pizza kostar 40. Räcker till två personer. 25 centiliter Coca Cola kostar 2 Euro.

  Stranden

  Ligger på andra sidan gatan från Hotellet

  Bankomaten

  Utsikt från Hotellet om du väljer två rum med balkong

  Fler foto från Hotellet >>

  På kvällen beställer du en Aperol för 10 euro och då ingår en buffé som du lätt kan äta dig mätt på . Med tanke på att du äter en rejäl frukost på morgonen, och därför inte behöver mer än en pizzaslice för 25 till lunch så har du även pengar över till glass och läsk. En utekväll med buffé och två drinkar kostar sedan överkomliga 150 kr. 

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.